Leergang Zelforganisatie
Tekst

Leergang Zelforganisatie 2021

6 Modules 0 Chapters 17 Lessen

Wat leer je in deze training

Meer informatie

Inhoudsopgave

3 Lessen

Introductie en Veranderprincipes

Zelforganisatie is altijd een grote verandering in een organisatie. In Module 1 gaan we in op de principes van zelforganisatie én op algemene veranderprincipes. Deze Module start met een les over het gebruik van de online omgeving.
Voor deelnemers Leergang Zelforganisatie
5 Lessen

Inrichten van zelforganisatie en de purpose

In Module 2 gaan we in op de manier waarop je de zelforganisatie inricht.Eén van de belangrijkste aspecten van zelforganisatie is de purpose van de organisatie. In deze Module leer je hoe je de purpose van jouw organisatie kunt bepalen en hoe je deze in je organisatie kunt integreren.
Voor deelnemers Leergang Zelforganisatie
3 Lessen

Werken met Rollen & Verantwoordelijkheden

Bij zelforganisatie is het belangrijk dat je werkt met heldere Rollen & Verantwoordelijkheden. In deze Module leer je waarom dat belangrijk is en hoe je Rollen & Verantwoordelijkheden maakt.
Voor deelnemers Leergang Zelforganisatie
1 Les

Nieuwe vormen van overleg en besluitvorming

Als je met elkaar besluiten moet nemen en er geen manager is die de kooltjes uit het vuur haalt, heb je heldere en effectieve vormen van besluitvorming nodig.In deze Module onderzoeken we de verschillende vormen van besluitvorming (zoals Deep Democracy en de adviesmethode) en leer je werken met de methode die wij doorgaans gebruiken.
Voor deelnemers Leergang Zelforganisatie
2 Lessen

Anders beoordelen en belonen

Beoordelen en belonen zijn spannende onderwerpen in zelforganisatie. Welke vormen zijn er om elkaar te beoordelen en feedback te geven, zó dat er een lerende organisatie ontstaat? En welke mogelijkheden zijn er m.b.t. belonen?Tijdens de Bijeenkomst komt er een expert op dit vakgebied als gastspreker.
Voor deelnemers Leergang Zelforganisatie
3 Lessen

Prioriteiten stellen en transparantie

Transparantie is een vereiste voor zelforganisatie. Als je geen zicht hebt op je eigen dashboard kun je ook niet zelf sturen.Daarnaast kent de dynamische sturing van zelforganisatie een andere vorm van prioriteiten stellen en strategie bepalen. Deze leren we je in deze Module.De middag van de Bijeenkomst is bestemd voor het oogsten van de resultaten van jullie projecten en de afronding van de Leergang.
Pen
>